mandag den 2. januar 2017

En kuffert med hæklede noder


Inden vi går i gang med at hækle sangdukkerne, skal vi have skabt dem et hjem. Helt traditionelt har jeg valgt, at min dukker skal bo i en papkuffert a la dem, man kan finde hos Søstrene Grene. Men jeg har valgt at pynte min med hæklede noder og herunder viser jeg, hvordan jeg har gjort.


Start med at lave 7 lm, som du skal hækle nodens hoved rundt om.
Omg 1: 2 fm i anden maske fra nålen, 4 fm, 4 fm i samme m, 4 fm, 2 fm i samme m  (16)


Omg 2: 2 fm i samme m, 6 fm, 2 fm i samme m, 2 fm i samme m , 6 fm, 2 fm i samme m, 1km (20)

Omg 3: 2 fm i samme m, 3 fm, 2 fm i samme m, 3 fm, 2 fm i samme m, 2 fm i samme m, 3 fm, 2 fm i samme m, 4 fm, 2 fm i samme m, 1km (26)

Omg 4: 2 fm i samme m, 5 fm, 2 fm i samme m, 5 fm, 2 fm i samme m, 2 fm i samme m, 11 fm , 2 fm i samme m, 1km, (30)

30lm, start i anden m fra nålen: 28 fm ned af halsen. Spring den sidste lm på halsen og den første på nodens hoved over og hækl nu en km i næste m. 

Omg 5: 12 fm, 2 fm i samme m, 2 fm i samme m, 11 fm, 2 fm i samme m, 3 fm

1/4-node:
Fortsæt nu med fm op ad nodens hals: 26 fm og afslut med en km. Bryd garnet og hæft ender. 

1/8-node
Fortsæt nu med fm op ad nodens hals: 23 fm. Du skal nu lave fanen: 15 lm.
Hækl tilbage ad fanen mod halsen med følgende masker: 1 km (i masken 2 m fra nålen), 2 fm, 2 hstgm, 8 stgm, 1 hstgm. 
Fortsæt herefter op ad halsen med 3 fm og afslut med en km. Bryd garnet og hæft ender. 


Så skal noderne skylles op i vand og blokkes. Jeg har brugt en brik fra min datters skumgulv til formålet. Og herefter har jeg blot limet dem direkte på kufferten. Hvis du har lyst til at lave en hel anden type kuffert, så kig med hos Ina i morgen, der har et bud på, hvordan du selv kan sy den!

2 kommentarer:

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...