søndag den 10. juli 2016

DIY: Adventskrans af korkpropper

Katrine (@katyst på Instagram) har tidligere været gæsteblogger hos Rock & Roll HausFrau med sine geniale garnnøgle julekugler og nu er hun tilbage med et bud på, hvordan du let kan lave årets adventskrans.


Sidste år til jul lavede jeg denne adventskrans af korkpropper. Faktisk opstod idéen, da jeg pludselig stod første søndag i advent og manglede en krans. Så jeg brugte, hvad jeg havde i gemmerne og vupti, sådan opstod denne. Jeg må indrømme, at jeg blev ret vild med den. De varme farver fra proppernes top og kontrasten til spændebåndet i metal. Et bud på en alternativ adventskrans – billig og af genbrugsmaterialer. Korkpropper er fantastiske efter min mening,og jeg har indsamlet i flere år.

Du skal bruge:
- Hvide stearinlys, her i mellemhøjde
- Korkpropper, ca. 60-65 stk.
- Et spændebånd, købt i byggemarked
- En skruetrækker med lige kærvFind de korkpropper du vil bruge. Vær opmærksom på  de forskellige rødlige nuancer enderne har fået af vinen. Jeg synes, de er smukke, men ellers kan man vælge at bruge den anden side og få et mere neutralt look.

Placer dem i spændebåndet. Med fordel kan det gøres i cirkler som på billedet. De fire lyse propper sætter jeg for at markere, hvor mine lys skal sidde. Det er nemmere at vente med lysene, indtil man har fået sat alle propperne på plads.


Nu fjernes de fire lyse propper, og man sætter forsigtigt lysene på plads. Så skal spændebåndet strammes med skruetrækkeren. Det hele vil være lidt vakkelvornt, indtil du får den rigtige spænding.
Ret herefter lysene op, og du har en færdig adventskrans.


Jeg vil anbefale at bruge et fad under kransen. Selv bruger jeg her et ældre fad af Bjørn Wiinblad, som jeg har arvet. Når december er slut, kan lysene let afmonteres og man kan i stedet sætte fire nye propper i hullerne. Så har man en bordskåner resten af året. :)

God fornøjelse herfra

fra Katrine/@katyst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...