lørdag den 27. februar 2016

Batik som moderne design

Dagens bog er for mig mest af alt noget, som hører sig hippie-kulturen eller barndommen til. Jeg kan huske, at jeg bandt snørrer om t-shirts og stof sammen med min mor og fik lov til at deltage i den farverige og oftest uberegnelige proces. Men efter at have set i Batikbogen af Pepa Martin og Karen Davis, kan jeg godt se, at de beskriver er langt mere kontrolleret og delikat proces, end jeg kunne forestille mig.


Lige som i de fleste andre håndarbejdsbøger indledes også denne med en grundig gennemgang af redskaber, teknikker og processer. Det er en stor hjælp, da jeg kan forestille mig, at vi er mange, der ikke lige er hamrende erfarne, når det gælder hjemmefarvning (udover den man køber i Matas og smider i vaskemaskinen).

Herefter er bogen delt op i små sekvenser, hvor du for præsenteret en teknik i grundig DIY-stil med et billede for hvert skridt (min favorit opbygning!) og herefter et projekt, som gør sig smukt med netop denne teknik.Udover farvning af stof introduceres læseren også til varmebehandling, som kan give de smukkeste plisseringen og former til lette stoffer, som igen kan blive de skønneste og mest forunderlige tørklæder.

Bogen er i det hele taget ret smuk. Billederne er holdt i stramme blå toner, som viser den moderne vinkel på batikken, som ikke kun passer ind i 70'erne og 90'ernes univers. Jeg er i hvert fald overbevist om, at det er muligt at skabe meget nutidige og delikate udtryk i boligen og garderoben via farvning ved håndvasken. Det kræver blot præcision og proces.
Du kan finde forhandlere af Batikbogen lige her.

For god ordens skyld skal jeg lige huske at fortælle, at jeg har fået bogen fra forlaget Turbine for at kunne anmelde den. Det eneste jeg har modtaget er bogen og alle meninger om den er mine egne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...