fredag den 4. september 2015

Kreashopping i Edinburgh (og lidt Harry Potter)

I uge 35 var jeg på en fantastisk nørdet Harry Potter-ferie i Edinburgh og London med min canadiske veninde Catherine. Vi startede i Edinburgh og tog herefter toget til Kings Cross i London. Det var virkelig fantastisk hyggeligt og for at holde temaet, fik jeg dette skønne iPhone cover af Cath:


Selvom vi brugte en hel masse tid på Harry og vennerne, så blev det også til lidt krea-shopping. Så her får du lidt anbefalinger på både kreashopping og Harry Potter i Edinburgh - London følger i et senere indlæg.

Inspired Fibres
Du finder den lille forretning på 30 Marchmont Road og hjemmesiden finder du her. Mei, som ejer forretningen har et skønt udvalg af garner i mange kvaliteter og prisklasser - og så er hun dejligt hjælpsom. Jeg fik købt en meget vaskemaskinevenlig, babyvenlig og prisvenlig baby cashmerino til en lille cardigan og en superspændende bomuld/cashmere blanding, som jeg endnu ikke har planer for. Men jeg kan faktisk nærmest ikke vente med at få pindene i det.

Kathy's Knits
Kathy forhandler primært garn, der er produceret i Storbritanien. Det er undtagelsesvist, at hun havde Rowan hjemme - det var fordi hun fik et godt tilbud på en udgået farve. Det er svært at finde lave priser i Kathy's Knits, men til gengæld er der masser af lækre kvaliteter at vælge i mellem. Du finder butikken på 64a Broughton Street og hjemmesiden lige her.Edinburgh Fabrics
Edinburgh Fabrics ligger på 12-14 St. Patrick Square og er en helt almindelig stofforretning med et godt udvalg af alt muligt og umuligt stof og tilbehør. Hvis du gerne vil have fingrene i det berømte tweed og ternede stof, som  Skotland er kendt for, så kan du også finde det her. Se mere på deres hjemmeside her.

Og så lidt Harry Potter turisme i Edinburgh
Der er et stort udvalg af Harry Potter-rundvisninger i Edinburgh, da J.K. Rowling har skrevet bøgerne på forskellige cafeer og på det meget fine hotel Balmoral i byen. Vi valgte den gratis tour med Pottertrail, som fokuserer mest af alt på forfatteren og viser de forskellige steder, hvor hun har skrevet bøgerne og hvor hun har fået sin inspiration til historien og karaktererne. En del af turen foregår på Greyfriars kirkegård, hvor vi blandt andet kan se Voldemorts grav (Tom Riddel/Riddle), Crookshanks, Peter Pettigrew, McGonagall og mange andre. Det er helt klart en anbefalelsesværdig tour.
Hvis du er hardcore fan og vil se den café, hvor J.K. Rowling har skrevet de første kapitler til den første bog, så skal du forbi Spoon. Indehaverne af spisestedet er ikke redet med på Potterbølgen og derfor finder du kun denne lille inskription på husmuren og absolut intet andet om bøgerne.
I 2008 fik J. K. Rowling Edinburgh prisen, som gives til byens "outstanding citizens". Derfor kan du finde hendes håndaftryk i Edinburgh City Chambers' gårdhave. Den ligger lige ved The Royal Mile.
En café, der bestemt ikke holder sig tilbage for at bruge Harry Potter som reklame, er The Elephant House. Her finder ud badeværelserne helt overtegnede med Harry Potter grafitti og skufferne i bordene fyldt med breve til J. K. Rowling. Maden er ok og priserne det samme, så der er god mulighed for at sidde og mærke "stemningen". :)

4 kommentarer:

 1. Tak for rundturen - ih, der ser også ud til at være noget rigtigt lækkert garn, du har købt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er suuuper lækkert. Men jeg er en anelse bekymret for, at jeg igen igen igen kun har købt små partier. Men jeg har forsøgt at tænke i projekter. :)

   Slet
 2. Ihhhhh, den tur vil jeg gerne på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var altså også en superfed oplevelse!

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...