onsdag den 23. september 2015

Boganmeldelse: Retrostrik

Eva Trotzig er vild med strik fra "gamle dage" og hun hjælper derfor os andre dødelige strikkere til at at få adgang til ellers svært forståelige opskrifter ved at "oversætte" dem til "nu-strikke-dansk".
Mønstrene er mange og meget forskellige. De spænder fra 1940'erne og frem til 1990'erne uden dog at følge nogen form for kronologi eller logik. Det er sådan lidt hulter til bulter, men samtidig tror jeg, at de fleste vil kunne finde et mønster, som de kan lide i bogen.
Hvert mønster har en personlig historie og det er en sød og sjov måde at præsentere de forskellige modeller. Samtidig er der noget for hele familien. Både baby, børn, kvinder og mænd kan få en model fra bogen.
Modellerne i bogen varierer fra små enkle projekter til store og komplicerede og rummer desuden alle mulige og umulige former for flerfarve- og mønsterstrik.

Der er virkelig mange fine gamle mønstre i bogen. Jeg synes dog, at det er synd, at der er mange af modellerne, hvor man ikke har valgt at opdatere farverne. For mig er 1990'erne ikke sådan rigtig retro-lækkert endnu og selvom modellerne måske er fine nok, så synes jeg, at noget af lækkerheden dør med totalt umoderne farver. Andre modeller (som den til højre) holder dog 100 % i de originale farver og er lige så moderne i 1940'erne som i 2015
Hvis jeg skulle beskrive bogen med få ord, må bred men samtidig begrænset være meget rammende. Den indeholder som sagt nærmest alt, hvad der er muligt inden for strikkekunsten. Men samtidig skal man være velbevandret i strikkekunsten eller blot have brug for inspiration til sin strik for at kunne bruge bogen optimalt. Hver model præsenteres nemlig kun i én størrelse, hvilket jo må siges at være stærkt begrænsende for mange - undertegnede inklusiv.


For god ordens skyld skal jeg lige huske at fortælle, at jeg har fået bogen fra forlaget Turbine for at kunne anmelde den. Det eneste jeg har modtaget er bogen og alle meninger om den er mine egne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...