søndag den 3. maj 2015

Gerties pencilnederdel

Måske har du allerede regnet ud, at jeg har noget med pencilnederdele. Jeg synes, at de er så klædelige og samtidig synes jeg (nu efterhånden), at de er overskuelige at sy. Så i Påsken kastede jeg mig over en ny model og jeg fik på én dag syet hele to nederdele!

Jeg har tidligere syet to ternede pencils, som begge er meget snævre. Denne gang skulle nederdelen gå mere lige ned, da jeg endelig har fået opbygget mod og øvelse til at klippe i det stof, som det hele har drejet sig om, nemlig det stykke orange bomuldssatin, som min mor købte i Flensburg omkring 1970. Der er nemlig ikke stræk i og egner sig derfor overhovedet ikke til en rigtig slinky sag.

Mønsteret, jeg har brugt denne gang, er fra Gerties New Book for Better Sewing og det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal sy noget fra den bog - selvom størrelserne er helt hen i vejret til mig. Mit bryst, min talje og mine hofter passer tre forskellige størrelser, så det kræver en smuuuule tilretning i processen. Jeg er dog meget tilfreds med resultaterne og jeg ved, at jeg kommer til at bruge dem rigtig meget her til foråret.

Denim
Denne sag er syet i en stræk denim, som jeg købte på min sidste tur til Amsterdam. Den blev lavet næsten uden fejl og jeg har masser af stof tilbage til andre projekter. Bæltet er håndslået fra How to do Fashion.

Bomuldssatin
Det er jo lidt typisk, men det er faktisk denne nederdel, hvor jeg fik lavet et par fejl... Som det første fik jeg klippet to ens bagstykker... Nøj... Jeg var virkelig ikke glad. Der var jo ikke så meget stof og så klipper jeg f*ing forkert!!! Den blev reddet. Men den smukke sammenføjning, som jeg havde planlagt bag på gik ligesom fløjten... Derudover blev mine indsnit foran en smule forskellige - selvom det sikkert mest er mig, der lægger mærke til det. :)
På min tur til USA købte jeg faktisk mere stof til en nederdel... Men jeg tror måske, at jeg vil vove mig ud i en model med mere volumen....

10 kommentarer:

 1. Virkelig fine nederdele :) Glæder mig til at se den i '70 stoffet! :)
  /Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ditte! Og jeg kan se, at det slet ikke fremgår godt nok af teksten, men den orange er faktisk lavet af 70'er stoffet. :)

   Slet
 2. Ih, hvor er du altså DYGTIG, Astrid! De er blevet så flotte! Du ser super elegant ud - på den virkelig hotte måde - på det øverste billede. ^_^ Og hold nu op et hyr du må have haft med at få mønsteret i stoffet til at passe på 70'er sagen! Det har jeg slet ikke turdet kaste mig ud i endnu... (men snart kommer der noget stribet i maskinen! ...Eller "snart" som i "når jeg har fået etableret et nyt syrum fordi det andet er okkuperet af ombygningsrod!!")
  Jeg elsker, at du er begyndt at kaste flere syprojekter efter os på bloggen!!

  - Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Line. Det er virkelig god træning for min tålmodighed og min evne til at sige "pyt", når jeg syer i mønsteret stof, der skal passe sammen! Men det er SÅ fedt, når det lykkes. :) Men næste nederdel, jeg vil kaste mig over, er knapt så krævende på den konto...

   Slet
 3. De er simpelthed blevet så fine, jeg er vilde med dem, specielt den orange.
  kh nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh tak, Nanna. Jeg glæder mig også så meget til at trække i den orange, når det bliver vejr til bare ben! :)

   Slet
 4. Hold op hvor er de flotte Astrid! Kender det alt for godt med at man ikke passer til standard størrelserne.
  De sidder vildt godt på dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Sine. Det er noget mærkeligt noget med de størrelser! :)

   Slet
 5. De er begge to simpelthen så flotte til dig. Og meget forskelligt udtryk i det forskellige stof :) Seje dig Astrid!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange tak, Jane. Jeg synes også, at det er vildt, hvordan forskelligt stof kan gøre en forskel på den samme model. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...