tirsdag den 5. maj 2015

Boganmeldelse: Korssting NU

Jeg har længe glædet mig til at få fingrene i Tine Wessels bog, da det jo ikke ligefrem er en hemmelighed, at jeg er tosset med korssting. Jeg var spændt på, hvad den dygtige brodøse ville finde på og jeg er bestemt ikke skuffet.

Bogen indledes som de fleste andre håndarbejdsbøger med en teknik-sektion, hvor korsstinget og dets søstre gennemgås med billeder og detailbeskrivelser.

Tine har også valgt at tilføje den historiske fortæling om korsstinget og sin mission statement: nemlig at promovere den luksuriøse langsommelighed i broderiet. Vi kan skabe og meditere med håndværket og hun giver i bogen sit bud på, hvordan det moderne korsstingsbroderi kunne se ud.


Tine Wessel har i samarbejde med 19 andre kvindelige kunsthåndværkere og designere skabt et ultra moderne udtryk, som du også selv kan trylle frem ud fra de mønstre, som er i bogen.

Hvert værk følges af et interview med ophavskvinden, et billede af det originale værk og den broderede version samt et mønster.
Dette sugar skull er lavet af en tatovør og jeg kan sagtens forestille mig, at det ville være et af de værker, som jeg kunne finde på at kaste mig over!
Dette mønster er Tine Wessels eget.
Dette er fra et porcelænsfad.
Som sagt er bogen ultra moderne og derfor ikke noget, som jeg vil betegne som en klassiker. Men jeg er vild med ideen om at omsætte forskellige former for kunst og håndværk til et medie, som mange forbinder med noget forældet. Tine Wessel er i mine øjne virkelig lykkes med at give korsstinget et helt nyt udtryk og jeg vil mægtig gerne sætte nålen i flere af mønstrene fra bogen.


Du kan købe Tines bog HER og finde hendes hjemmeside HER.

For god ordens skyld skal jeg lige huske at fortælle, at jeg har fået bogen fra forlaget Turbine for at kunne anmelde den. Det eneste jeg har modtaget er bogen og alle meninger om den er mine egne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...