torsdag den 12. marts 2015

Det var ikke lige det, der var meningen!

Jeg havde en plan. Jeg synes selv, at det var en god plan faktisk. Men det lykkedes bare ikke rigtig. Som jeg tidligere har talt om her på bloggen, bruger jeg en nem og doven sokkeopskrift, når jeg har brug for en gang "samtalestrikketøj" og jeg havde tænkt mig at udvikle lidt på opskriften ved at drysse lidt Harry Potter-støv henover dem. Så planen var simpelthen at strikke i Gryffindor farver og at lave lidt to-farvestrik i form af små rækker med G'er (igen for Gryffindor). Jeg har ikke ændret noget i opskriften som sådan, men før jeg fik set mig om, havde jeg fået strikket hele 3 sokker, som er for små!! De er af naturlige årsager ikke for korte (jeg måler trods alt længden undervejs), men der er simpelthen alt for smalle...


Jeg har troligt fulgt mit sokkeskema til en hel del sokker efterhånden og der har aldrig før være den slags problemer, men jeg kan konkludere, at jeg måske fik ændret lidt for mange andre faktorer:
1. Jeg har fået nye strømpepinde og det nye materiale kan have ændret min strikkefasthed.
2. Jeg har brugt et andet garn end normalt for at finde de rigtige farver og det virker faktisk en anelse tyndere...
3. Min strikkefasthed ved to-farvestrik er en hel del strammere end ved glatstrik, så i båndene med mønster er sokken mindre elastisk.

Og hvad kan man så lære af det?? Men skal altså liiiige løbende kontrollere at alt er ok, hvis man ikke vil ende med 3 knapt så anvendelige sokker!

11 kommentarer:

 1. De er ellers virkelig skønne, så de må ligge til pynt;-) og jeg har samme problem med tofarvestrik - jeg skal virkelig arbejde på, at det ikke bliver for stramt:-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes efterhånden, at jeg har lavet en hel del med to-farvestrik, så jeg burde jo være "øvet", men jeg må også få flere pinde under bæltet, så det kan blive bedre. :)

   Slet
 2. Kunne du ikke fluks lave dem til en sikke bamse af en slags? 😃 tjek Pinterest for DIYs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder faktisk som en rigtig god idé! :)

   Slet
 3. Øv, der skulle selvfølgelig stå sokke bamse.

  SvarSlet
 4. Ej, øv - de er ellers super FEDE. I næste uge dukker jeg lidt op fra overfladen igen, også skal vi have fundet en tid til en kreadate.
  Solskinshilsner
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder rigtig dejligt, Karen. Dejligt forår til dig også. :)

   Slet
 5. Ej øv, at de er blevet for stramme, men flotte er de! Jeg må huske din erfaring med, at tofarvestrik gør der mere stramt, og der derved skal flere masker per omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, at jeg vil prøve at skifte til en pind, der er et halvt nummer større, når jeg strikke 2-farve på sokker. Måske vil det også hjælpe lidt. :)

   Slet
 6. Ej altså, hvor surt! De er ellers så fine, og det er en fantastisk idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når der er gået lidt mere tid, så tror jeg også, at jeg skal forsøge mig igen. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...