fredag den 27. marts 2015

Citatskyen

Jeg forudser, at dette bliver mit helt store evighedsprojekt i 2015. Jeg satser dog alligevel på, at jeg er færdig i år, selvom det bliver et af de projekter, som jeg kommer til at få til og fra.

Min søster har fået nyt kontor på sit arbejde og til det har hun ønsket sig et stort broderi med alle sine yndlingscitater. Jeg foreslog derfor, at det skulle laves inspireret af wordclouds. Citaterne kommer til at sidde helt tæt, men får hver deres farve og font. Farverne kan du se her til venstre - er de ikke skønne?
Det stod ret klart, at det ville blive en meget stor opgave at lave mønsteret i hånden og en nærmest umulig opgave at improvisere det, da jeg også planer om at montere det på en bestemt måde og ikke bare kunne lade være vokse vildt om sig.

Jeg har derfor lavet mønsteret i MacStitch, som jeg købte for noget af min 2014-kreaopsparing. Det gav nogle gode muligheder for at flytte rundt på mønsteret og skifte skrifttype med videre. Jeg har ikke heeelt styr på systemet endnu, så det har taget virkelig lang tid at lave og der er nogle småfejl, men dem kan jeg arbejde uden om.

Så nu er der kun tilbage at sige: Sæt i gang!

9 kommentarer:

 1. Hvor bliver det fedt, Astrid. Jeg glæder mig til at se det færdigt. Hvor stort ender det med at blive?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også meget til at se det færdigt! :D Jeg regner med, at det bliver omkring 30 x 50 cm.

   Slet
 2. Skønt projekt, det bliver virkelig flot. Er det hendes egne citater eller nogen hun bare bruger i sin hverdag ? Jeg vil også gerne brodere citater men har svært ved at huske dem /finde gode, har du nogen ideer til hvor jeg ka søge ?
  Har tænkt på denne som et lille ophæng
  Far, får 🐑 🐑
  Nej 🐑 får ikke 🐑,
  🐑 får 🐑 (det skulle så være et lam)

  Kendte du den ?
  Tænker at den ku være sød med konturtekst og får /lam fuld af små franske knuder (krøller)

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Jeg kunne se symbolerne på min telefon. :) Og det er da en rigtig god idé! Jeg har ikke lige en god database på citater i baghånden, men nogle gange har jeg har haft held ved bare at google: citat om... Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på. :)

   Slet
 4. Det bliver rigtig flot, når det bliver færdigt! Det er nogle rigtig dejlige farver, du har valgt.

  Rigtig god påske, Astrid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Farvevalget er helt min søster og ja, det er hun god til. :)
   Rigtig god påske til dig også, Anita.

   Slet
 5. Sikke et spændende projekt du har kastet dig ud i. Det kan kun blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig spændt på, om det bliver som jeg forestiller mig inde i hovedet. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...