søndag den 18. januar 2015

DIY: Notesbog med skindomslag

Jeg lavede to nemme julegaver til Hendes Verdens tillæg i uge 50. Den ene var en skopose med broderi og den anden var disse notesbøger med læderomslag.


Du skal bruge:

 • 10 stykker A5 papir
 • Lædersnøre (et stykke på 25 cm og et på 70 cm)
 • Et stykke læder med målene: 15 x 25 cm. Fx fra en gammel frakke. Du kan også bruge pels, filt, fleece, voksdug eller andet, der ikke trevler.  Hvis du bruger mere papir eller et tykkere materiale til omslaget, skal du huske at forlænge det
 • En perle
 • Hultang eller kraftig spids nål
 • Saks Fold de 10 stykker papir på midten. Lav et hul med enten nål eller hultang i midten af din fold og lav to yderligere huller på hver side 3 cm fra det første hul. Læg skindet vandret med bagsiden opad og tegn en lodret linje 11 cm inde. Lav nu et hul midt på linjen og et hul på hver side 3 cm fra det første.

Læg papiret med folden på linjen, så hullerne flugter og brug nu den korte lædersnøre til at binde din bog sammen. Snøren føres igennem de 3 huller som et 8 tal. 

Begge ender af snøren skal ende ved det nederste hul på ydersiden. Bind nu en knude, så siderne i din bog er sikret. Klip overskydende snøre af lidt fra knuden. 
Hvis du lukker bogen sammen har du nu en notesbog med en flap. Du finder nu midten af flappens højde og en cm inde laver du et hul med tangen. Før nu den lange lædersnøre igennem hullet i flappen og igennem snøren i bogens ryg og før en perle på snøren. 


Nu kan du folde hele bogen sammen, lægge snøren et par gange rundt om bogen og vupti! Så har du en fix notesbog. Hvis du gerne vil have bogen mere stiv i det, kan du vælge karton som det første lag papir i bogen. 

4 kommentarer:

 1. Ih, nogle fine bøger. Det er en rigtig god gaveidé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg skal også have lavet nogle flere, tror jeg. :)

   Slet
 2. Det er virkelig en fin idé!

  SvarSlet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...