lørdag den 20. december 2014

DIY: Garnnøglejulekugle af @katyst

Katrine (a.k.a. @katyst på Instagram) er i dag gæsteblogger her på kanalen med en DIY på den super fede julekugle, som hun gav mig i sidste weekend. Jeg giver ordet videre til Katrine:

Et anderledes og fint lille ophæng til garnelskerne. Unik julepynt behøver ikke at være besværligt - denne fine kugle er hurtig og hyggelig at lave.

Du skal bruge:
Julekugle
Drinkspinde
Små træperler
Snor til ophæng
Garn
Saks
Tang
Limstift
Kontaktlim

Tag forsigtig toppen af kuglen og lim derefter overfladen jævnt. Garnet vikles nu rundt om kuglen - prøv dig lidt frem - til det ligner et garnnøgle. Hvis det er en glaskugle, skal du være lidt ekstra forsigtig ikke at komme til at smadre kuglen. Enden af garnet dyppes i lidt kontakt lim og skjules bag de andre tråde. Tilsidst monteres toppen igen og en fin snor til ophæng.

Strikkepindene laver jeg af drinkspinde. Du kan også bruge blomsterpinde eller tandstikker alt efter størrelsen på kuglen - det vigtigste er at finde pinde og træperler med hul, der passer sammen.
Jeg bruger tangen til at klippe dem over og kontaktlim til at lime perlen fast. Så er der kun tilbage at sætte strikkepindene fast og din garnjulekugle er færdig.

Disse mini julekugler er blevet forvandlet til øreringe. Jeg har bruger broderigarn og tandstikker til strikkepindene. Måske et hit til julefrokosten i strikkeklubben?

Garnjulekuglerne kan laves i mange variationer - alt efter garnets kvalitet og tykkelse. Jeg synes, at det er en dejlig måde at få brugt sine garnrester på og en fin lille gave til en strikkeafhængig. Selv fandt jeg inspiration til kuglen på Pinterest sidste jul, men jeg ved, at du også kan finde en anden måde at lave den på hos Unikarina.

God fornøjelse og hilsner fra Katrine/@katyst

10 kommentarer:

 1. TAK - haps ideen er nappet!

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Ja, ikke? Jeg synes også, at det er ret godt fundet på.

   Slet
 3. Det er bare en fed ide - jeg er vild med øreringene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at de er supersøde! Jeg tror, at jeg skal have lavet en hel guirlande med små og store. :)

   Slet
 4. De er simpelthen bare så fede! Jeg skal helt sikkert fylde juletræet med sådan nogle næste år ;-)

  SvarSlet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...