søndag den 2. november 2014

Ternet pencil vol. 2

Her i weekend fik jeg syet endnu en pencil med hjælp fra min moar. Jeg er virkelig glad for den - mere end den første

For det første var den lettere at sy. Der var knap så mange tilretninger, da jeg havde prøvet mønsteret før.

For det andet droppede jeg at lave en saddel som på den første, da jeg flere gange har følt, at kombinationen af tern og saddel gav min mave en noget irriterende form.

For det tredje er jeg bare helt vild med det klassiske røde skotskternede stof. Jeg kan huske det fra jeg var barn og jeg synes, at det er en klædelig model til mønsteret. Stoffet købte jeg i Firenze i foråret.
Det er lykkes at få ternene til at sidde pænt og jeg har efterhånden forstået nødvendigheden af tålmodighed og præcision, når der skal klippes til beklædning.

Jeg vil rigtig gerne lave flere nederdele i denne model, men jeg har efterhånden indset, at der skal være stræk i stoffet for, at det kan lade sig gøre. Det betyder så også, at den hellige gral (i form af stof, som min mor købte i Flenburg i 1960'erne) ikke egner sig til modellen og jeg må derfor i tænkeboks i forhold til, hvilken type nederdel, jeg så gerne vil have.

Jeg prøvede en ny type læg foran og jeg vil mægtig gerne prøve at lave en pencil med flere og dybere læg af denne slags for at give fylde omkring hofterne.

Kan en af jer forresten fortælle mig, hvad typen af læg hedder? Hverken min mor eller jeg kunne nemlig komme i tanke om det.

Lynlåsen er skjult med en slags gylp, hvilket jeg synes er blevet et godt finish. Der er dog lidt læringer til næste gang, da den vist ikke blev heeelt efter bogen. :)

Men altså - jeg glæder mig til at flashe nederdelen på arbejde i morgen.

12 kommentarer:

 1. Woooza, den er flot! Godt gået, Astrid, du er simpelthen så god med den symaskine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg er også superglad for resultatet. :)

   Slet
 2. Jeg mener bare det er bløde læg, modsat dem,der bliver presset som i en kilt. Den er. Fin. Godt gået. Det betyder meget i tern, at tingene passer sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bløde læg! Det skal huskes - tak for hjælpen. :) Og tak, jeg har nydt at have den på i dag.

   Slet
 3. Wow, hvor er det skørt flot. Du har helt ret at det røde skotskternede stof er så flot, den er så elegant den nederdel, sikken en flot pasform.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg er også virkelig glad for den. :)

   Slet
 4. Den er blevet så fin Astrid, tillykke med den. Og sikke et lækkert stykke stof

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Nanna! :) Der skulle også lidt tilløb til, før jeg satte saksen i det. Men jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det.

   Slet
 5. Hvor er den altså flot - og sikke en flot figur du har!
  Der er noget helt specielt over sådan noget rødternet stof - det er så fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Anja. Jeg kan huske stoffet fra min barndom. Jeg er helt sikker på, at jeg har haft en lille taske i de tern. :)

   Slet
 6. Ahh men for pokker.. Ham Jesper Høvring ville være stolt af dig :-) Ternene sidder jo perfekt og pasformen er lige i skabet! Så flot Astrid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Årh tak, Gitte. :D Jeg er nu ret sikker på, at den kære Jesper ville have et par kommentarer til de cowboytricks, jeg har brugt i linningen... :D

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...