mandag den 9. juni 2014

Håndarbejde anno 1950


Jeg har været så heldig, at min lokale genbrug har nogle gamle Femina blade fra 1950'erne liggende og dem har jeg været igennem for at gafle dem, der har håndarbejdsopskrifter i. Desværre kræver alle de store syprojekter i bladene, at man køber mønstrene ved siden af (hvilket nok er en anelse svært her 60 år senere), men der er flere små, søde og sjove sy, strikke og hækle opskrifter.

Prøv bare at se her:


Der er flere af opskrifterne, jeg rigtig gerne vil prøve af. Men jeg kan allerede nu se, at der bliver udfordringer, når garnet er beskrevet som: "fint uldgarn" og "mellemfint uldgarn". Det er desuden sjovt, at målene for strikkefasthed var omvendt den gang. En beskrivelse lyder fx. "Der strikkes med pinde 2 1/2 så 20 m (masker) maaler 7 cm, og 20 pinde maaler 5 cm." Men jeg er vild med bladene. De er SÅ fine!18 kommentarer:

 1. Det er jo det rene guf. Jeg så fornylig, at man nu kan købe gamle Alt for damerne-forsider som kunstplakater, så sæt du dem i en ramme på væggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det ville være fint! Men jeg nænner da slet ikke at klippe i bladene, så hvis det sker, må hele bladet op på væggen. :)

   Slet
 2. Iiih, det et noget fedt noget, du har fået fingre i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også super glad for dem! Og jeg måtte liiige forbi igen i går. :)

   Slet
 3. Selom jeg ikke helt er 60 år endnu, vækker det minder fra barndommens ugblade hjemme. Tror det var Alt for damerne min mor læste. Så hyggeligt at se igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også bare, at de er så hyggelige og fine. Jeg glæder mig til at læse nogle af reportagerne igennem også. :)

   Slet
 4. Sikke nogle fine sager der er... Noget af det kunne jeg bestemt også godt have lyst til at kaste mig ud i

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kom til at købe flere blade i går... De er bare sindssygt fine! :)

   Slet
 5. Iiiih - jeg er vild med det dersens dække til kreasager. Passer nok ikke rigtig til mine mere sammenkrøllede hæklepositioner ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen problemer, Tina. Du laver det da bare smallere på midten. :D

   Slet
 6. Med stor chance for at blive blacklistede her i blogland: Wow hvor ville de være fede at klippe i, lave collager, kort wow siger jeg bare;0)
  Håber jeg er velkommen en anden gang?
  Knus Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! De er super smukke og rigtig mange af billederne ville være så fede at bruge. Men jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at klippe i dem! :)
   Og du er ALTID velkommen. :)

   Slet
 7. "For den flittige",den er da for genial!!
  (sig til, hvis du vil dele opskriften på mellemlægsservietten,den ser fin ud)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så mange fine ting i de blade. Og jeg er også rigtig vild med de to ting, du nævner! :) Gid jeg havde mere tid, så det hele kunne prøves af lige nu! :)

   Slet
 8. Du er altså virkelig heldig med de genbrugsfund for tiden, Astrid:-) De er så fine!

  SvarSlet
 9. Øj, hvem der bare havde symønstrene til de fine kjoler.
  Hvis man er ude efter vintagestrikkemønstre, er mange på engelsk nu i public domain - så man kan finde dem gratis - blandt andet her: http://freevintageknitting.com/
  Men der skulle eftersigende være noget med størrelserne - og ja, så det med de lidt løse beskrivelser for strikkefasthed og garntype.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh - det skal jeg lige have kigget nærmere på!! Der er nogle enkelte tegninger i bladene, som man kan konstruere mønstre ud fra. Men jeg tænker, at det nok ville kræve en del hjælp, hvis jeg skulle kaste mig ud i det. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...