torsdag den 26. juni 2014

Endelig ærme!

Åh altså... Det tager sin tid at strikke en voksen trøje og jeg var virkelig ved at blive lidt træt af det evindelige rille strikkeri! Men nu er jeg heldigvis nået til at skulle strikke ærmer! Hurra! Altså - de har også riller, men så skal jeg jo til at tælle og tage ud og alt muligt festligt.
Nu er det jo min første voksen trøje - faktisk mit første noget som helst trøje. Så det betyder, at dette er mit første ærme!! Arhmen altså, det er jo held vild, som man prøver nye ting hele tiden. :)

Jeg strikker også for første gang med KnitPro strømpepinde i træ og her efter de første par omgange, er jeg faktisk allerede lidt skeptisk... De er virkelig fine at se på, men de glider bare ikke rigtig for mig. Måske er det fordi, jeg lige har strikket en million omgang med Karbonz pinde, jeg ved det ikke. - Men jeg håber, at oplevelsen bliver bedre.

21 kommentarer:

 1. Det er altså en helt speciel følelse, som man har ved det første store projekt.
  Jeg hepper på dig - og ja, det kan nogle gange være lidt ensformig, men sikken en tilfredsstillelse, når man er færdig - og man er tilfreds med resultatet!

  Det var jeg ikke ved mit første store strikkeprojekt - kjolen fremhævede alt det, som jeg ikke ønskede skulle fremhæves ved min krop, men til gengæld klædte den min mormor, og det gav så en helt anden glæde, men absolut ikke ringere <3

  SvarSlet
  Svar
  1. ÅH... det er også min store frygt... at bruge og atter timer... og så sidder den bare helt forkert! Det er godt at høre, at din mormor kunne bruge kjolen og jeg er glad for, at du ikke er blevet skræmt væk fra strikkepindene! :)

   Slet
 2. Fedt, du er godt på vej nu.
  Hmm, jeg har ikke prøvet strømpepindende i træ, men synes egentlig dem til kabler er ok. Men måske er de dyre bare bedre...?
  Godt jeg har shoppestop :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at jeg har shoppestop! Ellers havde jeg helt sikker købt karbonz-strømpepinde nu. Men jeg må hellere give træet en ekstra chance. :)

   Slet
 3. Hatten af for dig, du er da for sej! Det ser godt ud, glæder mig til at se den færdige trøje. Jeg strikker med 'gammeldavs' strikkepinde, så jeg kan ikke udtale mig derom, jeg har dog lært mid magic loop til ærmerne, da jeg synes de der 5 strømpepinde er så svære at holde sammen, så det bliver pænt.
  God strikkelyst.
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer "kun" at bruge 4 strømpepinde, når jeg strikker rundt. Det fungerer bedre for mig, og er ikke så "ustabilt" som med 5 pinde ;o)

   Slet
  2. Jeg har det faktisk helt fint med strømpepinde. Selvom jeg må indrømme, at den teknik, som Krittewit har på sin blog (http://www.krittewitt.dk/2014/06/strikketip-1-aermer-paa-2-rundpinde.html) nok også skal prøves en dag. :)
   Jeg glæder mig i øvrigt også ret meget til trøjen er færdig. :)

   Slet
 4. Aldrig gå ned på udstyr, Miss Hausfra! Du må da bare ud at have karbonz strømepinde ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Men jeg må bare slet ikke købe noget!! Ikke før uge 42! Det er en frygtelig situation, jeg har bragt mig selv i!!

   Slet
 5. Fedt du er nået så langt, glæder mig til at se resultatet!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dejligt, at du synes, at jeg er nået langt. Jeg synes, at der er frygtelig lang tid tilbage! Jeg kan i øvrigt godt forstå, at du også syntes, at den tenderer til at være en smule kedelig at strikke. :)

   Slet
 6. Hold da op du strikker hurtigt, jeg synes næsten lige du er begyndt på den. Jeg glæder mig til at se den færdig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Puh... jeg har jo været i gang i over en måned! Men måske er det ikke så langsomt endda. Jeg har jo trods alt også lavet andre ting i den måned. :)

   Slet
 7. Jeg synes, det bliver bedre, når jeg når 4-5 cm op, så er der mere styr på dem. Afhængig af garnet kan det også være en fordel, at de ikke er alt for glatte, så de glider ud af maskerne. Ellers må du jo prøve magic loop, eller det der Krittewitt anbefaler med to rundpinde.

  God strikkelyst! :)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det begrænser jo lidt, hvor mange muligheder man har, når det ikke er tilladt at købe nyt udstyr. :) Men jeg satser også på, at det kommer til at glide lidt lettere, når jeg når længere op.
   Knus tilbage!

   Slet
 8. Godt gået! Hvis træpindene er nye, så plejer debat blive lidt glattere ved brug. Jeg hepper!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Berit! Jeg må hellere får brugt dem en masse hurtigt, så de kan blive nemmere at arbejde med :)

   Slet
 9. Ih, sikke en lækker model og garn, og hatten af for din modighed! Jeg har endnu ikke turdet kaste mig ud i så stort et projekt - babybluser, strømper, huer og handsker er så dejligt sikkert :P
  Med hensyn til KnitPro pindene er jeg heller ikke den største fan. Træet driller mig; maskerne glider ikke ret nemt, og jeg har en idé om at varmen fra mine hænder og naturmaterialet ligesom 'modarbejder' hinanden. Derfor strikker jeg oftest med helt almindelige metalpinde, så snart der er flere end to pinde involveret :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det krævede bestemt også et tilløb. Men jeg glæder mig sådan til den er færdig og håber endnu mere, at den også er pæn nok til at gå med i det offentlige rum!!
   Måske har jeg samme problem med træpindene... Det kan være en forklaring. Men jeg håber, at nogle af de andre har ret i, at det bliver lettere med pindene ved slid og når jeg er nået lidt længere med ærmet. :)

   Slet
 10. Den bliver så fin!
  Det er noget særligt at strikke den første "store" ting til en selv. Jeg kan godt huske følelsen. Ikke mindst følelsen, da jeg endelig blev helt færdig og stod med et stykke tøj til mig selv i hænderne.

  Jeg hepper på dig! Og så krydser jeg også fingre for, at trøjen klæder dig. XXX

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg har brug for alle de krydsede fingre, jeg kan få! :) Jeg glæder mig sådan til at blive færdig - men du ved hvordan det er... Der er jo også så mange andre projekter at gå i gang med. :D

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...