søndag den 29. juni 2014

2 Clémence nederdele

Jeg ved ikke lige, hvad der skete i går, men jeg hyggede mig faktisk med at sy! HYGGEDE! MIG? Det er lidt vildt. Måske stod stjernerne på en bestemt måde eller også havde jeg fundet den helt rigtige sværhedsgrad i opgaven (for en gangs skyld!) :) Det skal lige siges, at syningen foregik hos min moar, som naturligvis hjalp til med en masse råd, tips og tricks. Men jeg blev sgu slet ikke sur i løbet af de mange timer ved symaskinen!

Det endte i hvert fald med at blive til hele to versioner af Tilly Walnes' nederdel Clémence fra bogen Love at First Stitch. Og nøj, hvor var det dejligt med en følelses af succes ved symaskinen. Jeg tør rent faktisk at have mine nye nederdele på på arbejde! Vildt nok.

Den første af de to nederdele blev lavet af et stykke stof, som jeg var så heldig at finde til kun en tyver i Rosenborg Genbrug i Københavns Nordvest-kvarter. Det er simpelthen så smukt et tryk og det passer perfekt til modellen!

Der er dog gået noget galt med linningen i vask. Mit bud er, at jeg ikke har fået strøget strygelærredet godt nok på og det sidder derfor nu løst og buler de forkerte steder... Men jeg må jo så bare pille den af og sætte den på igen. Forhåbentlig uden de store ulykker. :)

Begge nederdele har lommer skjult i folderne, hvilket er virkelig praktisk, når jeg hele tiden slæber rundt på to telefoner på arbejde. Jeg har også valgt at lave taljen ret høj på begge nederdele, da jeg synes, at det klæder mig.

Den anden nederdel går modsat den første lidt ind i skørtet. Ikke helt en tulipan-nederdel, men den er lidt mere formel end den første. Jeg tror, at den bliver en ny yndlingsnederdel til arbejde. Stoffet er nok næsten 20 år gammel og selvom jeg egentlig ikke som udgangpunkt er særlig vild med printet, så synes jeg, at det fungerer rigtig godt her.

Det er bestemt ikke det sidste, jeg syer fra Tillys bog. Den har nogle rigtig gode forklaringer til uerfarne syersker og masser af billeder til at hjælpe på vej.

I øvrigt... jeg er rigtig træt af de fleste af de billeder, jeg får taget til bloggen i øjeblikket. Jeg glæder mig meget, til jeg skal have en ny telefon til efteråret!

23 kommentarer:

 1. Bravo, Astrid!! De er blevet SÅ fine :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Louise. Jeg er også virkelig glad for dem. :)

   Slet
 2. De er godt nok fine! Hvem der bare havde sådan en krop!

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, tak Anita. Hvor er du sød. :)

   Slet
 3. Ih, hvor er de fine, Astrid. Håber, jeg kan få lov til at kigge i den bog ved lejlighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro! Jeg snupper den med i morgen. Jeg er sikker på, at der er flere ting i den, som du vil kunne lide. :)

   Slet
 4. Hvor er de altså bare FEDE! Virkelig fine kjoler. Og så går det jo unægteligt hurtigere end "vores" trøjer :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Katrine. Jo, jo... der er lissom lidt mere skred i fremgangen, når man kan sy to på en dag! :)

   Slet
 5. Haps, så røg Love at First Stitch i min kurv! Det er virkelig nogle flotte og meget klædeligt nederdele! Glæder mig til at lave sådan en eller flere. Er der mange fine mønstre i bogen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er virkelig mange fine og ret så lette mønstre i bog og hun er god til at beskrive helt ned i basis, hvad man skal gøre. Du kan godt glæde dig til at få den mellem hænderne. :)

   Slet
  2. Yes, nu glæder jeg mig endnu mere! Er ikke så ferm til at sy tøj endnu, så dejligt med en masse forklaringer

   Slet
 6. Wow de er flotte. Er klart mest til den første. Stoffet er bare så fint. ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Tanja. Jeg er også helt solgt over mønsteret på den først nederdel...

   Slet
 7. Hvor er du dygtig og hvor er de flotte. Vidste jo du sagtens kunne sy!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! :) Det er kommet helt bag på mig, at det er lykkes så godt. :)

   Slet
 8. Det er virkelig nogle super flotte kjoler, du er vild dygtig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Carina. Jeg er glad for, at jeg fandt et mønster, der var til at gå til! :)

   Slet
 9. Jeg elsker det stof på den første...ja, de er begge virkelig smukke, og du ser jo blændende godt ud i dem:-) Godt gået, søde Astrid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ingrid. Jeg er også virkelig glad for dem begge og er nu sikker på, at jeg skal have et par stykker mere! :)

   Slet
 10. Godt arbejde, Astrid! Hvor er det fint, som du har placeret mønsteret på stoffet på den første nederdel. Jeg er helt vild med din lille kant du har fået ind øverst på linningen. Smukt! Den sorte er også virkeligt fin. Jeg kan godt forstå, hvis det går hen og bliver et par garderobe-darlings. Flere billeder med nederdelene in action, tak!
  Lommer er i øvrigt en helt uundværlig ting på hverdagskjoler!
  Og jeg skal så meget have fat i den bog (når vores hr. og fru Danmark flise-udskrivning er overstået!!). Den og så The Colettes Guide to Sewing Knits...

  Glæder mig til at se fra din symaskine hen ad vejen!
  - Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Line. Sikke mange søde ord. :) Jeg har simpelthen bare brugt alt, hvad der var af stof til den første nederdel. :) Så jeg har været heldig, at det var lige til at placere.
   Og du skal nemlig helt sikkert have fat i den bog! Og jeg skal vist have kigget på den bog, du anbefaler! :)
   Kh Astrid

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...