torsdag den 24. april 2014

Krea-shopping i Firenze

Til at starte med vil jeg lige opridse to store problemer med shopping i Firenze...:
1. Der er nærmest ingen af de små butikker, der har hjemmesider. Og det gør det meget svært at finde ud af, hvilket udvalg de har samt, om de stadig eksisterer!
2. Det er virkelig svært at finde adresser! Vi fik aldrig rigtig knækket koden. Vi fandt gadenavne (for det meste), men det der med husnumre, det fattede vi altså aldrig helt. Hvis der er nogle, der ved, hvorfor man kører med mere end et husnummer, vil jeg meget gerne have hjælp! 

Knapper
Lige foran vores hotel var en lille antik-marked, hvor jeg faldt fuldstændig pladask for nogle ternede knapper i ben. De var ret pebrede, men jeg skulle bare have nogle med hjem! Markedet ligger på Piazza di Ciompi og har åbent hver dag. De havde virkelig mange fine ting, men jeg faldt især for knapperne og gamle krystaller fra lysekroner...
Papir
I Firenze er de meget stolte af deres papir -specielt det marmorerede af slagsen. Det var til at få mange steder og til mange forskellige priser... Jeg tænker, at der sikkert er stor forskel på hvilken teknik, der benyttes til at trykke og kvaliteten af selve papiret. Men det har jeg ikke spor forstand på - jeg synes bare, at det er så smukt at se på.

Vi handlede i Signum og Il Papiro - begge er kæder, som har flere butikker i Firenze.


Derudover var vi så heldige at finde et antikvariat, hvor jeg fandt tegneserier fra 70'erne og en Flora & Fauna bog med bunkevis af smukke farvelagte tegninger af blomster. Yay!


Bånd
Passamaneria Valmar er en butik, der kun er dedikeret til bånd og kvaster! Der var simpelthen alt! Vi fik hevet bånd ned af hylderne, som ekspedienten ikke havde set før, selvom hun havde arbejde der i 29 år!

Der var utroligt mange smukke ting. Det var bestemt ikke billigt, men kvaliteten var høj og det var super at finde smukke vintagebånd, som jeg kan bruge til at forskønne mine mere eller mindre heldige kreationer fra symaskinen.


Stof
Sorelle Bacci er en helt almindelig stofforretning. Der var egenlig ikke noget sådan særligt ved den, men alligevel fik jeg shoppet i den også! Jeg kunne nemlig ikke lade være med at købe nogle af de tern, som jeg husker så godt fra min barndom. Jeg tænker, at jeg i de storternede vil øve mig på en pencilnederdel til mig selv og det småternede skal bruges til punge og små tasker.Broderi
Vi ledte meget efter butikker, der havde en særlig interesse i broderi. Dem, vi havde håbet på at besøge, viste sig desværre at være lukkede, men vi kom ind i en butik, som mest af alt sælger til kirken. Der var i hvert fald både nonner og præster i biksen, da vi kom ind. Vi havde googlet os frem til, at man kunne købe ægte guldtråd i Ceruti. Vi var meget fristede, men tråden betales som alt andet guld ud fra vægten og ingen af os syntes, at vi havde modet eller projektet, der krævede ægte guldtråd. Vi købte i stedet begge to noget supersmukt og lækkert silkebroderigarn... Nu skal jeg så bare finde et projekt, som er kvaliteten værdig!Garn
Vi fandt kun en enkelt garnforretning og jeg må indrømme, at jeg ikke ved hamrede meget om garn generelt, men deres udvalg virkede bredt og de har specielt mange varianter og farver i uld.

Det var virkelig svært at finde forretningen. Mirko Filati har en meget lille facade og gemmer sig i kælderen under muren ved Piazza di San Lorenzo. Vi fik købt lidt bomuldsgarn i Gryffindor-farver til en virkelig god pris - 3 € for 100g.  Så nu skal der designes Harry Potter vaskeklude. :)


Puha... det blev et langt indlæg, men jeg havde faktisk også et par kg overvægt i kufferten, da jeg skulle hjem. :)

12 kommentarer:

 1. Øj, nogle fine køb. Det ser ud til at have været en rigtig god tur. Er helt vild med det blomstrede papir og båndene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også! Der var virkelig mange smukke ting dernede. :)

   Slet
 2. Det er nogle super skønne køb du fik gjort dig.. Jeg må vist ud og rejse noget mere ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke andet for! Det er altså sjovt at shoppe krea i udlandet! :)

   Slet
 3. Sikke nogle lækre sager, du fik med dig hjem i kufferten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også mere end tilfreds med udbyttet! :)

   Slet
 4. Mums for en masse lækkerier du der har med hjem. Det er da en hel skattekiste. Jeg glæder mig til at se, hvordan de forskellige ting kommer i brug i dine fine kreationer.
  God aften
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, at jeg får brugt en masse af det! Jeg er efterhånden ved at opbygge lidt af et lager! :D

   Slet
 5. Øj du har da godt nok også fundet en del lækre ting. Knapperne er jeg fuldstændig forelsket i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Suk ja... de knapper. De er simpelthen så smukke! :)

   Slet
 6. Iiiihh vi må snart mødes, der er klart nogle adresser jeg skal have til sommerferien, godt at jeg skal i bil, der er ingen overvægt og ungerne kan altid tage toget hjem, hvis der ikke er plads;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Du siger bare til, Pia! Jeg kan også anbefale en virkelig god vintur! :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...