torsdag den 6. marts 2014

Kniple-hukommelse?

Der er noget, der hedder muskel hukommelse, men er der også noget, der hedder kniple-hukommelse? Det føltes i hvert fald lidt sådan ved min første lektion i mandags. Det er i hvert fald 20 år siden, min farmor lærte mig at kniple og jeg hang ikke rigtig ved. Men da Zuzana vidste mig de første slag, så gav det mening. Og nu er jeg hooked på endnu en slags håndarbejde...
Det er ikke, fordi jeg ligefrem mangler en ekstra hobby eller mere, der skal ligge på lager herhjemme, men der er altså noget virkelig skønt ved processen i at kniple. Jeg bliver undervist af Zuzana, som har firmaet Make or Made sammen med Bettina. De er begge virkelig kreative og jeg glæder mig så meget til mine næste lektioner.


Da jeg kom hjem, gik jeg straks i gang med at konstruere mit allerførste mønster i freeform knipling, som jeg er i gang med ar kniple i sort hør... og jeg synes faktisk, at det bliver ret så godt!


Det er fedt at ekspriementere med en mere utraditionel blonde og det er meget lettere end det ser ud til.

Jeg har tænkt mig at lave blonden så lang, som tråden på pindene tillader det og jeg glæder mig til at lave flere mønstre.

13 kommentarer:

 1. Jeg kniblede også for 25 år siden. Der er noget dejlig meditativt over st flytte rundt med pindene. Jeg har netop fået min farmors gamle brædt tilbage fra opbevsring hos mine forældre og har tænkt mig at få min faster til lære mig det igen. Så du er ikke alene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, de små taster passer ikke til mine store fingre :-)

   Slet
  2. Ih, hvor er det spændende! Det kan være, at det ligefrem bliver helt moderne! Jeg synes i hvert fald, at det er så skønt. Og jeg er glad for, at jeg ikke er alene! :)

   Slet
 2. Sikke spændende...

  Jeg har aldrig selv prøvet at kniple, men tænker at det er en fantastisk ting at kunne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert fald sjovt...! Og kan være ret så enkelt! Nu skal jeg så bare blive bedre til at sy, så jeg kan bruge kniplingerne til noget. :)

   Slet
 3. Hold da op hvor er de flotte, det ville være super fint på ærmerne af en skjorte eller ned langs med ryggen.
  Den bliver da vist ikke lang nok din krea ferie;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Eller på en pude, Pia? :D
   Måske kan denne her faktisk bruges sammen med tryk og broderi? Eller er det overkill?
   Og nej, men krea-ferie er slet ikke lang nok!! Pyha...

   Slet
 4. Hold nu fest, hvor er jeg glad for at du siger det er nemmere end det ser ud… For man kan da blive helt panisk over mængden af tråde der ser ud til at man skal holde styr på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :D Ja, okay... det er da ikke den letteste form for håndarbejde, jeg har prøvet. Men der er jo system i det, så det er til at finde ud af. :) Og så hjælper det lidt, at det er et tilfældigt mønster, jeg har lavet, så jeg kan ikke sådan rigtig lave fejl. :)

   Slet
 5. Du er simpelthen bare for vild, Astrid!!
  Glæder mig til at se mere!
  Kh.
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karen! Og der kommer helt sikker mere!
   Rigtig god weekend.
   Kh Astrid

   Slet
 6. Den er så fint :-) Vi glæder os til at se rock and roll hånden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg bestemt også! Det er ikke en let opgave. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...