mandag den 3. marts 2014

Farmors skatte

Min farmor var en stærk, klog og meget kreativ kvinde. Jeg havde ikke et tæt forhold til hende, men da jeg var barn, lærte hun mig at kniple. Jeg husker det som vanvittigt fascinerende, at hun hurtigt og let kunne flytte rundt på kniplepindene og skabe smukke mønstre. Hun var tålmodig og varm, når hun skulle undervise mig og jeg fik da også lavet 20-30 cm blonde.

Da hun døde for få uger siden, modtog jeg forskellige skatte, som jeg glæder mig til at bruge kreativt, selvom jeg endnu ikke helt ved hvordan.

Fx har jeg fået disse to kniplede løbere. Jeg tvivler på, at jeg kommer til at bruge dem i deres originale form, men måske kan de indarbejdes i noget andet håndarbejde? Jeg modtager meget gerne ideer.


Denne skønne meget retro-grafiske klokkestreng er jeg ret sikker på, at jeg vil sprætte op og bruge til en taske i en eller anden form eller måske som indlæg i en pude.

Jeg fik også to strikkede lyseduge, som er lavet af min farmors søster og som jeg er opkaldt efter. Jeg aner heller ikke, hvad de skal bruges til, men de er begge helt lette og delikate, så jeg er sikker på, at jeg må kunne finde et projekt, hvor de vil komme til ret.Som den mest glædelige ting fik min søster og jeg lov til at dele alle hendes kniplemønstre, pinde og garn. Jeg kan ikke huske, hvordan man knipler, men jeg har fundet en underviser, så jeg kan lære det igen... og hvem ved? Måske kan jeg en dag lave mine egne rock & roll kniplinger og selvom farmor ikke var særlig meget til rock, så er det alligevel lidt i hendes ånd. :)

10 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg..!
  Er sikker på, at hun var et ligeså fantastisk varmt menneske som du er.. ;)
  - Maiken

  SvarSlet
 2. Hvor ser det fiiiint ud Astrid. Tænk engang at du har lært at knible, det er da SÅ vildt at kunne - jeg kan ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vilde er, at jeg stadig kan huske det efter lidt genopfriskning i går... Det er fedt!

   Slet
 3. Flotte kniplinger og vi glæder os til at eksperimentere lidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til DIG, Zuzana! Det var så dejligt at få nogle teknikker genopfrisket i går! Jeg er allerede i gang med min freeform knipling og jeg glæder mig skam også meget til at eksperimentere. :)

   Slet
 4. Sikke nogle fine ting du har arvet. Den dersens klokkestreng er altså fed. Jeg glæder mig til at se, hvordan du får den "genbrugt" på en ny, fed måde!

  Min farmor kniplede også. Det var, som du skriver, fascinerende at at se, hvor hurtigt, hun kunne flytte de forskellige pinde og fremtrylle smukke mønstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på, hvad det hele ender med. :)

   Jeg håber på at kunne blive bare halvt så god som farmor... eller i hvert fald kvart så god...!

   Slet
 5. Nej hvor er de fine, det blå stykke ville være super fin i en sommer top eller skjorte, kan du ikke lokke din mor og symaskinen til at trylle lidt.
  Måske du kunne sy det sammen med et af dine tryk til en pude, herhjemme bliver alt til en pude hvis jeg ikke ved hvad jeg ellers kan bruge det til;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, måske skal den smækkes på top! Uh - jeg får lige en masse billeder i hovedet. Tak for det. :) Jeg ved sgu ikke med flere puder. Min sofa er kun 124 cm. :D

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...