fredag den 3. januar 2014

Hjertet på rettet sted


Der er stor idealisme og et ønske om en bedre verden bag Living by Heart. Virksomheden har et socialøkonomisk grundlag og har stor interesse i at skåne miljøet for affald ved at fremstille boliginteriør ud af materialer, som de fleste af os bare smider ud. Jeg var så heldig for nogle måneder siden at vinde en give away hos Tungelunden, hvor jeg fik fingrene i nogle skønne dåser, som Living By Heart har produceret og det gjorde mig nysgerrig. Jeg har talt med Lisbeth Løvig Jensen, som er indehaver og jeg har stillet hende et par spørgsmål:

Hvad motiverede dig til at starte virksomheden? 
Jeg har i mange år leget med tanken om at starte min egen virksomhed på et rent CSR koncept. Jeg havde et brændende ønske om et arbejde, der gjorde en forskel både for miljøet og for mennesker, der er i en svær situation. Det var noget jeg drømte om, men der skulle gå nogle år, før jeg turde tage springet og gøre det til virkelighed.  

Hvor finder I inspiration til designs? 
Vores første udfordring var at finde ud af, hvilke genbrugs- og affaldsmaterialer, der var til rådighed i større mængder; få lavet aftaler med forskellige leverandører og derefter finde ud af, hvad vi kunne lave ud af dem. Katja Hillers og jeg var enige om, at vi ville skabe vores egen stil og designs og derfor ikke lade os inspirere alt for meget af andre. Det blev til en stil, der minder mest af alt om en svensk landstil med et tvist af mormor hækling.
 

Hvad er dit bedste tip, hvis man gerne vil i gang med at arbejde med genbrugsmaterialer og upcycling?
Find først ud af, hvad der er tilgængelig. Man må ikke klunse på de fleste genbrugsstationer, så det handler i stedet om at lave aftaler med lokale virkosmheder, institutioner, håndværkere, bekendte eller lignende. Tænkt nyt og anderledes. Det kan også være vigtigt, at man tilfører materialerne ny værdi ved at tilsætte andre materialer.


Er du også blevet nysgerrig på mere? Du kan købe Living by Hearts produkter på deres hjemmeside. Du kan følge dem på Facebook og Instagram. Følg også med her! Om et par dage kan du nemlig vinde et af Living by Hearts herlige produkter her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...