onsdag den 22. januar 2014

Et mislykket upcycling forsøg

Jeg ville rigtig gerne prøve nogle ting af under overskriften "upcycling". Sådan rigtig prøve noget nyt! Tænke ud af boksen og gemme alt muligt godt - lige som Rie Winckler og holdet bag Living by Heart!

Jeg tænkte, at man kunne bruge gamle el-pærer til noget godt og jeg fandt nogle skønne eksempler på amerikanske blogs.
Jeg fandt fx disse smukke vaser hos Dishfunctional Designs. Men også mange flere ideer! Der var både små væksthuse og olielamper lavet af gamle pærer. Jeg blev helt bidt og så frem til at komme i gang!

Det startede meget godt med at få hul i fatningen. Jeg brugte en helt almindelig nedstryger og med lidt tålmodighed gik det fremad.
Jeg havde faktisk forventet, at jeg ved at fjerne det øverste af fatningen ville kunne trække hele lyskilden ud. Men nej. Så jeg krattede limen (eller hvad det var) ud i troen på, at jeg så kunne komme til at fjerne det.
Men nej! Det viser sig at det inderste glas hænger sammen med det yderste glas!! Så øv bøv... Åbenbart er vores pærer lavet på en anden måde - eller også får de slået hul på glasset - hvilket jeg ikke skulle nyde noget af. Så ingen fine vaser af aflagte pærer til mig i denne omgang... Men alt kan jo heller ikke lykkes...

8 kommentarer:

 1. Åh det var da ærgeligt. Har endnu ikke forsøgt et pæreprojekt - Men lyder super spændende med dit upcycling projekt, det er altid dejligt at forvandle ngt. gammelt til en ny yndlings:-) En dejlig aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette - jeg har helt sikkert heller ikke givet op endnu! :) Man må jo kunne bruge de pærer til et eller andet! Rigtig god weekend til dig!

   Slet
 2. Det er ikke altid at det går godt når man forsøger at importerer ideer for vores produkter er tit anderledes. Man skal også passe på på pintrest for der lever billederne simpelthen deres eget liv også selvom den der har hittet på ideen forlængst har skrevet at den ikke virkede alligevel eller at det nu er et andet photoshoppet billed i andet navn der florerer.

  Alligevel var det sejt at du forsøgte. Det er jo den eneste måde at finde ud af det på og lige pludseligt har du en ny og fantastisk ide. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må prøve sig frem, når man bliver inspireret! Og det var sjovt. :) Jeg tror heller ikke, at mit genbrugs/upcycling-projekt slutter med januar. Jeg skal da blive ved med at finde ting, der kan laves om. Og det er fedt, at du følger med. :)

   Slet
 3. Ej, hvor ærgerligt. Jeg har også godt set ideen og syntes den var så fin. Jeg havde i december selv tænkt mig at prøve hvor det så ville have kommet noget julegejl ned i og bruge pærerne som julekugler, men det nåede jeg aldrig. Nu vil jeg undlade at prøve en anden gang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså man kunne vel stadig lave julekugler ud af dem? Male dem, drysse glitter på dem eller lave andre ting, som ikke kræver, at man fjerner det i midten? Det er helt kart et forsøg værd. Så jeg gemmer fortsat pærer, der går sig en ud! :)

   Slet
 4. Som andre også nævner, har jeg også set den ide på Pinterest. Jeg synes, det er sejt, at du kastede dig ud i projektet. Øv at det ikke duede. Findes der mon et andet mærke pære, som kan bruges? Jeg ved det ikke, men tænker bare højt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det kan da sagtens være! Ikea pærer duer i hvert fald ikke. Jeg havde også gang i sådan en kæmpe gløde pære, men den var også dumt. Meeen... man skal jo aldrig give op! :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...