onsdag den 25. december 2013

Bløde gaver

Det er tid til at vise de hjemmelavede julegaver frem. Jeg startede et strikket halsrør til min veninde for lææænge siden. Jeg er ikke hamrende hurtig til at strikke, så det var jo med at planlægge. :)Resultatet er jeg faktisk rigtig glad for. Jeg har strikket efter mønsteret "Påfugl" fra Sys Fredens bog Mønsterstrik. Det var lige til at overkomme, da kun hver 4. række er mønster, som man skal tænke over. Men det har så stor effekt.

Tørklædet er lavet af strømpegarn på rundpind nummer 4,5.

Jeg slog 90 masker op plus 2 kantmasker. (Jeg bruger altid retmasker som kantmasker.) Jeg strikkede 160 cm og syede så enderne sammen for at lave et rør, som kan snos flere gange rundt om halsen.

Kanten er holdt helt enkelt med en række fastmasker og en række stangmasker.

Halstørklædet fik også følgeskab af et par hjemmestrikkede sokker, som jeg er sikker på vil gøre godt i den canadiske vinter. :)


8 kommentarer:

 1. Jeg kan også godt lide påfuglemønstret, for det ser så fint ud og er så enkelt! Jeg har strikket sokker i mønstret.

  I øvrigt en dejlig farve du har strikket gaven i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også blevet helt skudt i det mønster! Jeg bliver hele tiden overrasket over, hvor stor lette mønstre kan have. :)

   Slet
 2. Lækkert tørklæde og sokker....det skal nok vække glæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Laila. Hun blev heldigvis også rigtig glad for begge dele! :)

   Slet
 3. Det er et rigtig lækkert og flot halsrør, du har strikket. Det er en flot farve!

  Hjemmestrikkede sokker vækker altid glæde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anita - du har ret: hjemmestrikkede sokker er bare det bedste. Derfor er jeg også i gang med et par til mig selv! :)

   Slet
 4. Hvor er det flot....top lækker blå farve. Jeg skulle også strikke lidt i går men så kom der en ballon i vejen *hi hi* Har du nogensinde været på Ravelry...uha der er mange lækre ting man kan strikke/hækle :-) en dejlig 2.juledag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - jeg synes også, at hun skulle have lidt farve til sit sædvanligvis sorte vinter outfit. :) Jo, jeg kender godt Ravelry. :) Jeg tør næsten ikke kigge derind af frygt for inspirationsoverload. Der er nemlig SÅ mange lækre ting derinde.
   Rigtig god 2. juledag til dig også. :)

   Slet

Tak fordi du læser med! Jeg bliver rigtig glad, hvis du skriver en besked til mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...